My Mom's New Boyfriend (2008)

Мег Райън. Достатъчно е това име само, за да изпрати кой да е филм в безнадеждната категория "блудкава романтична комедия, на която да заведем мацка преди вечерята в средноскъп ресторант". Е, да, знам, ами "Доорс", ще кажете? Но пък всеки има проблясъци в крайна сметка, за съжаление те са спорадично явление, което бързо отминава. В крайна сметка в романтичните комедии няма нищо лошо, стига първото да не е прекомерно, а второто почти да липсва. Всъщност участието на Антонио Бандерас е малката уловка, която да те кара да вярваш, че може би този път нещата са малко по-различни.

Тежката е съдбата на агента на ФБР. Особено, ако бъдещата му жена работи за същата служба и поради професионална деформация има склонност да прави психологически профили на всички наоколо, най-вече на кандидат-съпруга си. Още по-сложно се получава, когато новият приятел на майка му трябва да бъде следен на всяка цена и с всички възможни средства, защото е издирван престъпник от международен мащаб. Зарядът за комични ситуации е заложен, а фитила подпалва бившата 100-килограмова дебелана-маминка, внезапно превърналата се в едва ли не градски секссимвол.

Ех, тази сладурана Мег Райън, поостаряла е завалийката. Загатнати торбички под очите, бръчки тук-там, уморено излъчване тип "пенсията е близо". Наистина дава всичко от себе си или поне опитва, но чувството е като да посетиш хотел от хепи-соц времето - усещането за упадък и захабен разкош витае във въздуха. За Антонио Бандерас пък няма тайни как да се превъплъти в мачо-сваляч с героична осанка, както се казва - и насън да го бутнеш, пак ще ти изиграе същата роля без запъване. Двамата младоци ФБР-ейци (ей, това е Селма Блеър, ако сте я забелязали в "Хелбой 2") запълват празнините в сценария с похвална самоотверженост. Накратко - приятна комедия, но лично аз предпочитам да си превъртя още веднъж "Безсъници в Сиатъл" или "Френска целувка", ако случайно ме удари романтиката по главата.